V našich končinách sa pečené kura považuje za slávnostný obed. Teda nie, úplne slávnostný, ale slávnostnejší určite. Pečené kura sa pripravuje nie len v nedeľu, ale aj pri sviatkoch, či návštevách. Viete však, ako upiect kura, tak aby bolo chrumkavé, šťavnaté a chuťovo vynikajúce? V tomto článku vám ukážeme pár rád, ako upiecť kura tak, aby vaši hostia, či rodinný príslušníci zostali očarení,.
Pár trikov a rád ako upiecť kura

Upiecť kura nie je žiadna veda, to je jasné, avšak, upiecť ho tak aby vaši hostia boli prekvapení z jeho chuti, to už trochu veda je. V prvom rade pri pečení kuraťa musíme myslieť na to, aby koža bola chrumkavá a pod ňou aby bolo mäso šťavnaté. Toto docielite tým, že kura po nakorenení a nasolení položíte na plech a na vrch položíte plátok masla. Taktiež je veľmi dôležité, aby ste kura prelievali výpekom, teda každých 15 minút by ste mali kura preliať z vrchu z výpekom z pekáča. Týmto zabezpečíte pre vaše kura chrumkavú kožu a zároveň šťavnaté mäso. Ak chcete aby sa vaše mäso prepieklo tak, aby sa samé oddeľovalo od kosti a rozplývalo sa na jazyku, je potrebné ho piecť dlhšiu dobu na nižšom stupni, prípadne, ho predtým vyvarte v zeleninovej polievke. Vaše mäso bude jemné, chutné, rozplývajúce sa na jazyku. Ak chcete zmeniť, či zlepšiť chuť pečeného kuraťa, určite použite plátky pomaranča a pečte ich spolu s kuraťom. Ako upiecť kura už viete, poznáte tipy a triky ako ho upiecť lepšie, vedeli ste však, že aj kvalita kuraťa prispieva k tomu, aká jeho chuť bude?
Kura musí byť kvalitné a dobre chované
K tomu aby ste docielili tú najlepšiu chuť pečeného kuraťa, a zároveň aby ste z kuraťa prijali všetky potrebné živiny, ktoré kvalitné kura v sebe má, je potrebné aby ste kupovali iba kvalitne chované a kvalitne ďalej spracované kurence. Ak nebude mať kvalitné kura, tieto tipy ako upiecť kura vám budú zbytočné, pretože jeho chuť nebude dobrá a hlavne ani kura nebude zdravé. Ak máte záujem o kvalitné kura, určite sa obráťte na internetové stránky spoločnosti http://www.kurakralovske.sk.