Kvalitné strešné krytiny pre vašu dokonalú strechu

Staviate či rekonštruujete dom alebo chatu? Určite ste už rozmýšľali nad tým, aká strešná krytina bude pre vašu stavbu tou najlepšou voľbou. Zorientovať sa v tejto oblasti je náročné, pretože dnes trh ponúka široké spektrum strešných krytín v rôznej kvalite a cene. Rovnako náročné je vybrať materiál, farbu a celkový vzhľad krytiny tak, aby pôsobila navonok estetickým dojmom. Ak chcete získať prehľad v oblasti krytín, poďte si spolu s nami vybrať tú správnu a postavte si strechu podľa vašich vlastných predstáv. 

Kritériá výberu strešnej krytiny

Pri zvažovaní, čím pokryjete vašu strechu, by ste mali brať do úvahy rôzne parametre krytiny. Jedným z hlavných kritérií je odolnosť voči vplyvom počasia. Ďalším parametrom je životnosť krytiny. Tá závisí od najmä od toho, z akého materiálu je krytina vyrobená. Najdlhšiu životnosť majú bridlicové či betónové krytiny. Dôležitá je tiež náročnosť údržby. Krytiny z prírodných materiálov si vyžadujú častú a pravidelnú údržbu, naopak, plastová krytina si nevyžaduje takmer žiadnu údržbu. Vo všeobecnosti platí, že čím hladší povrch strešnej krytiny si vyberiete, tým menej náročná je údržba krytiny. Nemenej dôležitý je celkový vzhľad krytiny. Farba musí ladiť s fasádou domu či chaty a celkovo by mala pôsobiť veľmi esteticky. Nesmieme zabúdať ani na cenu krytiny. Tá samozrejme závisí najmä od druhu a kvality použitého materiálu.

Druhy strešných krytín

Strešné krytiny z tehly alebo betónu
Rôznofarebná strešná krytina

Medzi najčastejšie používané strešné krytiny patrí plechová, betónová či bridlicová strešná krytina. Plechová krytina sa využíva najmä na domoch či verejných stavbách. Je možné ju nastrihať na rôzne tvary, množstvo odpadu sa teda pri použití tohto typu krytiny minimalizuje. Betónová krytina patrí medzi najkvalitnejšie na trhu. Betón sa vyznačuje veľmi dobrými vlastnosťami, akými sú odolnosť voči vode, stálosťou tvaru či farby a podobne.  Betón sa v stavebníctve využíval už v minulosti a dnes dosahuje špičkovú kvalitu. Bridlicové krytiny patria k tým drahším, pretože bridlica je prírodný materiál, ktorý sa ťaží. Dnes sa už však uprednostňujú najmú ľahké plechové krytiny či betónové a pálené krytiny.

Nechajte si poradiť v oblasti strešných krytín od profesionálov a navštívte stránku www.krytina.sk. Nájdete na nej prehľad všetkých ponúkaných produktov v tej najlepšej kvalite a cene.